Vážený návštevník, toto je strojovo preložený článok. Vo svojom pôvodnom znení (česky) je plne zrozumiteľný a je podložený nezávislou vedeckou literatúrou. Strojový preklad však má ďaleko k dokonalosti a jeho čítanie vyžaduje veľkú dávku trpezlivosti a fantázie.

Drobečková navigace

Kórejskej kura (kurča so ženšenom, Samgyetang)

Ženšenový kura je Kórejská národná špecialita a vraj je hrozne povzbudzujúce.

(Pre 4 osoby)

  • 1 kurča
  • 1/2 šálky predvarenej ryže
  • 4 celé ženšenový korene
  • šálka posekaného póru (1 väčšiu)
  • 12 plodov cicimku datlového
  • 4 po dĺžke rozpolené strúčiky cesnaku
  • 1 liter vody
  • 2 lyžice praženého sezamu
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • soľ
  • štipka čierneho korenia

Príprava:

plnka:

Zmiešajte ryžu, 2 ženšenový korene, pór, 6 cicimku a 2 strúčiky cesnaku. Kurča zmesou Nadija a zašite.

kurča:

Kurča vložte do tlustostěnného hrnca len o niečo väčšie než kura. Zalejte vodou, vrazí tam zvyšné prísady (2x ženšen, 6x cicimku, 2x cesnak, sezam, sezamový olej a korenie), uveďte rýchlo do varu, potom znížte výkon a pomaly varte najmenej 2-3 hodiny. Vývar má byť hustý, ľahko zakalený a kurča má byť uvarené tak aby sa mäso uvoľňovalo z kostí.

Čo robiť keď nemáme cicimek?

Kúpiť cicimek môžete tu . Pokiaľ ho nemáte, skúste namiesto neho použiť sušené slivky (pokiaľ možno bez kôstok) alebo krížalky, pokojne pridajte aj pár vlašských jadier.

UKÁŽKY originálne prípravy

Pozn .: Pani používa ženšen čerstvý, ktorý je v ázijských krajinách bežne k dostaniu.

Ospravedlňujeme sa, ale tento článok nie je zatiaľ dokončený. Súčasná, rozpracovaná verzia nevyjadruje jeho konečnú podobu.