Ženšenový kura je Kórejská národná špecialita a vraj je hrozne povzbudzujúce.
(Pre 4 osoby)
- 1 kurča
- 1/2 šálky predvarenej ryže
- 4 celé ženšenový korene
- šálka posekaného póru (1 väčšiu)
- 12 plodov cicimku datlového
- 4 po dĺžke rozpolené strúčiky cesnaku
- 1 liter vody
- 2 lyžice praženého sezamu
- 1 lyžica sezamového oleja
- soľ
- štipka čierneho korenia
Príprava:
plnka:
Zmiešajte ryžu, 2 ženšenový korene, pór, 6 cicimku a 2 strúčiky cesnaku. Kurča zmesou Nadija a zašite.
kurča:
Kurča vložte do tlustostěnného hrnca len o niečo väčšie než kura. Zalejte vodou, vrazí tam zvyšné prísady (2x ženšen, 6x cicimku, 2x cesnak, sezam, sezamový olej a korenie), uveďte rýchlo do varu, potom znížte výkon a pomaly varte najmenej 2-3 hodiny. Vývar má byť hustý, ľahko zakalený a kurča má byť uvarené tak aby sa mäso uvoľňovalo z kostí.
Čo robiť keď nemáme cicimek?
Kúpiť cicimek môžete tu . Pokiaľ ho nemáte, skúste namiesto neho použiť sušené slivky (pokiaľ možno bez kôstok) alebo krížalky, pokojne pridajte aj pár vlašských jadier.
UKÁŽKY originálne prípravy
Pozn .: Pani používa ženšen čerstvý, ktorý je v ázijských krajinách bežne k dostaniu.